Industrijski otiraci ESD

Industrijski Otirači ESD (ergonomski otirači) predstavljaju ključnu opremu u oblastima elektronike i mikroelektronike gde se posebna pažnja posvećuje elektrostatičkom pražnjenju i bezbednosti zaposlenih. Ovi otirači zadovoljavaju standarde EN 61340-4-1 za električnu provodljivost.

ESD Otirači su napravljeni od provodnog gumenog jedinjenja, čime se eliminiše opasnost od elektrostatičkog pražnjenja. Ergonomska plik površina otirača osigurava siguran korak zaposlenih i smanjuje zamor tokom radnog dana. Visokokvalitetni materijali korišćeni u izradi ovih otirača osiguravaju da su bez mirisa, čime se omogućava upotreba čak i u zatvorenim prostorima. To je posebno važno u radnim okruženjima gde se posebna pažnja posvećuje udobnosti i kvalitetu vazduha.

ESD Otirači nisu samo sredstvo za smanjenje elektrostatičkog pražnjenja; oni takođe pružaju niz drugih prednosti. Ovi otirači smanjuju efekte nafte, povećavaju trakciju i smanjuju zamor prilikom dugotrajnog stajanja. Pored toga, dostupni su kao podne površine ili otirači za radne stolove, prilagođavajući se potrebama specifičnog radnog okruženja.

Provodljivi podni sistem od PVC materijala dizajniran je za upotrebu u oblastima gde je neophodna zaštita od elektrostatičkih oštećenja. Ovi podovi su posebno korisni u radnim okruženjima gde se manipuliše zapaljivim ili eksplozivnim materijalima, pružajući dodatni sloj zaštite od elektrostatičkih rizika.

Scroll to Top