Industrijski Otirači Za Viljuškare

Kada viljuškari ulaze u industrijske hale iz dvorišta, često donose sa sobom prljavštinu, blato i vlagu. Ovaj problem može izazvati ozbiljne sigurnosne rizike jer prljavština na podu može uzrokovati proklizavanje točkova viljuškara i paletara, što dovodi do gubitka prianjanja i ugrožava sigurnost radnog mesta.

Klizave površine mogu izazvati gubitak kontrole nad viljuškarima, što ne samo da predstavlja rizik za radnike već i za pešake u radnom okruženju. Padovi i povrede su ozbiljna opasnost koja proizilazi iz ovakvih situacija. Bezbednost zaposlenih i bezbednost skladištenih dobara postaju prioriteti.

Kako bi se sprečile nesreće, industrijski otirači za viljuškare postaju ključna oprema. Postavljanjem ovih otirača na ulazima u hale smanjuje se unos prljavštine, blata i vlage. Ovo značajno smanjuje rizik od proklizavanja guma viljuškara i paletara, pružajući veći nivo kontrole i sigurnosti.

Pored zaštite radnika, upotreba industrijskih otirača ima i pozitivan uticaj na skladištenu robu, opremu i imovinu. Prljavština i vlažnost mogu imati negativan uticaj na ove vredne resurse. Otirači pomažu očuvanju čistoće radnog prostora, štiteći skladištenu opremu od neželjenih elemenata.

Osim što povećava bezbednost, korišćenje industrijskih otirača za viljuškare može značajno smanjiti troškove održavanja i čišćenja podova. Smanjenjem unosa prljavštine i vlage, radnici imaju manje posla oko čišćenja podova, što može rezultirati do 40% uštede u troškovima održavanja.

Scroll to Top